UMNO/BN Bloggers “Not up to Scratch..??””

This article by Bernama and it relates to what Vice President Ahmad Zahidi Hamidi has said. Basically,there are some HOME TRUTHS. From what we gathered there are too many who are looking at numbers and how much HITS they can get instead of getting to the real issues of “ENGAGEMENT WITH THE ENEMY” 

Technically no doubt mosts of them are gifted but when it comes to the real issues at hand they are not looking through the eys of the politicians nor the public at large. On a number of occasions they drifted so far away from what counts as turning support into votes and many political secretaries/boys have to take the time and effort to guide them through and get them back on track.

MOSTS BLOGGERS ARE TOO EGOCENTRIC….

Some think their articles or spins are worth so much that they are have become mercenaries. They have veared from their original focus point to assist the political parties of their choice and instead have become liabilities to their political masters. Discipline and following the rules are no more in their vocalbury.

 Of course,Zahid will not want to go into the details and if he does he will be in for a rough ride and will not know how and WHAT HIT him. The number of unlisted and independant bloggers have surged eversince 308. Pakatan took it to BN then and now BN is fighting back to capture cyberspace but at a very heavy costs. The UMB of the political parties are not only fighting Pakatan but also the enemy from within.  

Their ears are like satellite links and their eyes are watching and connecting to your heartbeat. Ask any UMB BN blogger and they will have the same story to tell you. There will hold back and have reservations no doubt as they are so afraid to be cut off from the main team.

There is no HOLE where they cannot reach and they will try whatever to get their article to be so far fetched or believable to earn respect from their peers in the cyber world.

MOST HAVE LOST THEIR TOUCH POINTS.

Read below and let your brains dissect it to FIT who you are and where it will TAKE YOU….Oooh I say some can’t even understand English..Soon they will misquote this article and time to bash,bash and bash. 

REALITY HURTS>>>>>>Oooh Ah..

 BENTONG 12 Jun — UMNO perlu mewujudkan “unit tempur siber” yang lebih bersistematik dan mantap bagi menangani isu-isu yang dibangkitkan pembangkang dalam alam siber.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, unit tempur siber parti ketika ini dilihat tidak memberikan perincian serta penghayatan pada sesuatu isu sehingga gagal menyampaikan maklumat kepada kumpulan sasar.

Malah, katanya, unit berkenaan juga selalu kalah dalam menjawab isu-isu yang dibangkitkan pembangkang dalam media baru itu.

“Berbanding pembangkang, mereka (unit siber) dikumpulkan dan mengupas isu mengikut tafsiran masing-masing yang kebanyakannya menjurus ke arah membelasah kerajaan.

“Padahal kita ada kumpulan yang lebih besar tetapi mungkin satu unit tempur siber yang bersistematik perlu diwujudkan bagi membalas segala serangan,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan perwakilan UMNO Bahagian Bentong di sini, hari ini. – Bernama

36 thoughts on “UMNO/BN Bloggers “Not up to Scratch..??””

  1. Ho :lol: Ho :lol: Ho :lol:

    :lol: B-eNd ‘ciber’ trooper are PAID troopers n they are not NATURAL or ORIGINAL!!! Why :?: bcoz everything they comments are not from their pure HEART …..but to work n please their racist :evil: master …..where as Pakatan Rakyat ‘ciber’ troopers are PURE n ORIGINAL troopers n they do not work like ROBOTS n do not bodek their leaders n that’s ORIGINAL…..n every of their comments comes from their sincere PURE HEART directly n very very very ORIGINAL!!!……..B-eNd will use all very :evil: means to crush bodies n BAN this n that when they lose the CYBER WAR!!!!…….better believe this……………………..

    Ho :lol: Ho :lol: Ho :lol:

  2. actually Sir,not only blogger, but facebooker also, even UMB PBB Blogger are dying. can see from the last update in the fb. maybe need help to top up the modem.

  3. my source tells me that the UMNO cyber troopers are always fighting amonst themselves. reasons bests known by them.Keep on fighting and Pakatan will benefit.hahaha

  4. UMNO VP has a right to point it out.He must know something but was just touching the top and he hopes the cyber troopers will sort it out themselves.

  5. Too right mosty bloggers are too egocentric. A good read and kind of mindboggling. Keep churning them out and lets see where you will take us to next. Malaysia’s poltical system is going under a major revamp and the next General elections will see a number of changes. The ruling government will face tough decisions and adjustments are needed to ensure continuity.

  6. Pakatan will be much more superior than UMNO bloggers anytime. They have the passion and the soul to put things right. BN bloggers all too stereotyped and robotic and they only know how to spin rubbish out. Ask Najib now he says Politics is about perception. What has BN bloggers done but spin only nonsensical sex tapes and using religion to attack. Anytime Pakatan better!!!

  7. Now they are getting at their own Ministers Raiz Yatim. They can’t even look after their own they now want to get rid of their Minister. The attack on him is incessant and its got to do with ‘someone” paying substansial amouts of hard dollars and cents. UMNO fighting each other too openly and Pakatan are capitalising on it.

  8. It is more appropriate for SPDP to use BM acronym PDPS as party ‘s name to show loyalty and patriotism to Bahasa Kebangsaan and the country.

    It’s a great disgrace and regret that UMNO have been using party’s name in English,bahasa penjazahan for almost 60 years. United Malay National Organization.

    By right they should use PEKEMEBE or PKMB,Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu as respect to the national language.

  9. Agree to the point that some bloggers are too egotistic and are spinning wildly and wilfully

    Still remember vividly that PRS engaged few so call professional bloggers from Peninsula, one of them addressed himself as PapaGomo,who exposed lots of sex videos related to alleged Anwar during the last election.

    They dropped in Kapit upon the request of James Masing to help his candidates in campaigning especially in cyber media.

    By just aking few photos around Kapit town and longhouses areas and posted in his blog proudly with title ” Siapa kata Kapit tidak membangun ?, Buka mata anda “,Semua itu usaha dan prihatin BN. Meaning that longhouses are also built by BN for free ,an insult to most locals.whatan an idoitc and mediocre blogger who JM thinks otherwise.

    Dont know how much is the deal but only know that PRS candidate Stanley Guitar lost terribly by 2837 to the only independent candidate George Lagong.

    Memenag senang nak cari rezeki di Sawk Ha ha saya balik lol,bye-bye JM and take care see you in the coming PRU-13.

  10. pui! kita serang aja tok PapaGomo.Tak guna angkat duit PRS pui! pui ! ornag macam ni mesti bi buang kalau datang Sarawak agi.

    • Mungkin PRS masih tidur di bawah tempurung yang dalam dan sejuk ,buta berita and isu semasa.

      Beribu-ribu pendudk Kapit termasuk buta huruf baca ataupun tengok artikel ” Idiotic and mediocre ” Laut PapaGomo itu.

      Dengan beberapa keping gambar di sekitar kawasan Kapit yang dipamparkan dalam blognya bertujuan nak kempen untuk PRS tapi disebaliknya nak cari rezeki jauh dari tempatnya sendiri.

      PRS sepatutnya menyedari sendiri itu adalah merupakan Penghinaan ataupun satu insult Yang Besar kepada orang Kapit,tak hairan lah Stanley kalah dengan teruk sekali walaupun lawan calon bebas.

      Bangunlah dan bangkitlah PRS elakkan dipanggil Bodoh disebaliknya berjuanglah dengan semangat penuh dipanggil Boleh.

      Memang susah nak memahami morality and mentality kamu.

    • Keluarkan dari tempurung dan type PapaGomo di Kapit di google then you will see with your eyes.

      Anang jadi 1st class apple polisher, following your BOSS blindly and fanatically for Kangtows only

  11. Bagus Papa Gomo kena tembak dari orang sarawak. Dia fikir dia sangat pandai mahu jadi ketua UMB untuk GE13. Dia tak ada otak dan dia pandai bagi DVD SEX sahaja.HAHAHAHA. Orang Iban cakap” nadai pala”

  12. Rio maybe right, as a bro info tat PRN Sarawak lucky got the Chinese lady’s cyber team help, if not Najib lost bigger. SUPP meanwhile use wrong expensive ppl

  13. Pingback: Paparazzi Malaysia | Confuse All

  14. Papa Gomo dan rakan-rakan ke Kapit atas niat mereka sendiri sebab belum pernah ke pedalaman Sarawak. Tidak ada kena mengena dengan Presiden PRS dan PRS. Kalau tak tahu apa-apa. Jangan main tembak saja. Jangan jadi talam dua muka. Mungkin kamu semua dibayar untuk menghentam PRS sebab tak dapat duduk senang PRS dah jadi parti BN kedua terbesar di Negeri Sarawak. Hahaha……

    • Niat sendiri ataupun atas jemputan tanya lah Pembohong Besar itu,kamu akan tahu.Denagn jelasnya Si Bodoh itu menyatakan atas jemputan JM dalam blognya.check sendiri

      • Ibans Kuching? emmm anti betul dengan Papa Gomo. errr kenapa hanya sebut Papa Gomo dan tidak yang lain? ada apa apa ke? he he he

        tak mengapa Ibans, Papa tidak kisah dengan tomahan sebegini kerana semua orang tahu apa perjuangan papa Gomo dan apa pendirian Papa Gomo.

        Apa pun terima kasih kepada PRS yang membuat yang terbaik kepada Papa Gomo dan 2 lagi rakan yang lain sepanjang Pilihanraya negeri Sarawak. Bukan wang ringgit yang di berikan PRS tapi erti persahabatan yang menjadi keutuhan semangat Barisan Nasional.

        Mungkin masa mereka Blogger dari Sarawak datang ke Semenanjung waktu pilihanraya Kerdau Papa Gomo ada bawa mereka meninjau kempen pilihanraya maka sebab itu ada yang berterima kasih dan menghargai apa yang di lakukan oleh Papa.

        Mujurlah selama 16 hari Papa di Sarawak waktu kempen pilihanraya PRS menghargai perjuangan Blogger dari semenanjung. Terima kasih kepada PRS yang banyak membantu memberikan maklumat dan paling BEST apabila di Kapit.

        Ops,….Ibans kata hal di kapit bukan semua orang kapit bukak internet? Ya betul papa setuju tapi apa yang kami nak bawa sebenarnya adalah untuk seluruh Sarawak dan Malaysia bahawa kerajaan BN menjaga rakyat walaupun di pendalaman.

        Apa pun Ibans terima kasih dengan komen komen yang pada Papa adalah amat Bodoh sama sekali. He he he..

        Nak Glamorkan artikel ni? Im sorry……..huhuhu rank gua lagi Jauh le…..

      • Hanya Ibans dibawah tempurung saja akan percaya kepada kamu.Disebabkan kehadiran kamu lah menyebahkan calon,Stanley JM,PRS kalah dengan teruk.PRS dalam blognya menafi ada bawah u ke Kapit,takut diketuk and dibenci.Lagipun marahi orang yang sebarkan berita ini.Sudah dapat upah yang lumayan dari si pembodoh ,hilangkan kamu dari menua kami, orang laut sigi penipu ko sida ibans ,nemu nuan ?

  15. Ho :roll: Ho :roll: Ho :roll:

    :roll: 1.8 million for FACEbook!!!!! n I wonder how much it $$$$ goes into their CRONIES pocket???? :roll:

    Ho :roll: Ho :roll: Ho :roll:

  16. Pingback: Zulhaidah bt Suboh » Cyber war

  17. Ho :shock: Ho :oops: Ho :lol:

    :roll: Holy cOw!!! Now we can see a very fair games n what can MISSter i’BRA’him katak,cow head goons,KUTUsan@sai + that old wolf mode changing goon do about this????? http://bit.ly/iuhsdF :mrgreen:

    :oops: HOW THEY DO BAD THINGS TO OTHERS….THEN FOR SURE…OTHERS WILL DO BAD THINGS BACK TO THEM laaaaaaa :oops:

    Ho :lol: Ho :oops: Ho :shock:

  18. Stanley kalah bukan kerana Gomo tetapi kerana anak kecil yang hipokrit seperti Larry. Dia cakap ‘I am loyal BN man’. Tapi, apa dia buat. Dia sokong bapa saudara dia George Lagong yang menjadi calon bebas. Kemudian, Larry mendapat kelulusan mengagihkan MRP sebelum penamaan calon yang tidak diperolehi mana-mana calon dalam sejarah. Nampak sangat ada tangan ghaib hendak menyusahkan PRS. Larry jadi kuda tunggangan. Budak mentah tu tak tahu apa-apa dalam politik kalau bukan kerana wang tidak ada orang yang akan pandang dan sokong dia. Percayalah cakap saya. Semua orang tahu tentang itu. POLITIK WANG adalah penyebabnya. Sudah menjadi kebiasaan Sng Snr lakukan cara itu untuk menang pilihanraya.

  19. Larry??hahhhahhha terkena jugak larry…politik terlalu mendalam untuk dipelajari dalam masa yg amat singkat…namun harus tengoklah dia tu anak siapa,kan??pengaruh besar…apa2 pun boleh buat..Papa Gomo…habis dah ayat sumpah seranah untuk dia..dia memanag patut blah dari Sarawak…tetamu tak diundang…

  20. Larry??hahhhahhha terkena jugak larry…politik terlalu mendalam untuk dipelajari dalam masa yg amat singkat…namun harus tengoklah dia tu anak siapa,kan??pengaruh besar…apa2 pun boleh buat..Papa Gomo…habis dah ayat sumpah seranah untuk dia..dia memang patut blah dari Sarawak…tetamu tak diundang…

  21. PRS…hmmmm kenapa pulak u all tak tahu Gomo ke Kapit sedangkan Gomo sana sini promote cakap dia pergi ke Kapit….ada udang di sebalik batu…masing2 menuding jari pada orang lain….padahal sendiri tau lah….

  22. Gomo…kalau awak terer dah jadi YB atau menteri…or reporter terkemuka yang bertauliah…ni masuk Sarawak cuma nak habiskan duit orang Sarawak je…Bosan tengok orang muka tak malu tanpa dialu2 kan dan buat2 pandai nak komen untuk Sarawak…isshhhh…jagalah negeri awak sendiri…Sarawak mampu maju tanpa orang macam awak

  23. That’s all ya Larry,Gomo and Prs…..Selamat maju jaya…jangan makan rasuah dan bagi rasuah…hahahahahahahahaha…..

  24. PRS memang tahu Gomo ke Kapit. Apa salah dia pergi Kapit. Kapit juga sebahagian daripada Malaysia. Kalau macam itu. Kamu jangan pergi Semenanjung. Hidup saja macam pulau. Tak usahlah tembak rakan BN sendiri. Kami tahu siapa di belakang kamu. Cukuplah… Usaha kamu orang takkan ke mana.

  25. akjengayan….emmm jangan di layan mereka ini. bukan orang luar pun tapi orang yang sakit hati. he he he. biasalah dah tergugat mula lah nak cari publisiti. huhuhu

    kejap pakai nama ibans kejap nana tapi IP nya??? he he he.

    pada aku ni semua SAMPAH SARAP je, buat keuntungan lepas tu lepas tangan. he he he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s